الکتروگیربکس یا موتور گیربکس یکی از تجهیزات صنعتی بوده که با ترکیب موتور الکتریکی با گیربکس مورد استفاده قرار می گیرد. این تجهیز برای انتقال قدرت و گشتاور در انواع صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه این مقاله با انواع الکتروگیربکس ها، کارکرد، مزایا و اجزای آنها بیشتر آشنا خواهیم شد.
در موتورگیربکس ها یا الکترو نحوه کارکرد با این ترتیب می باشد که موتور الکتریکی انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند. در مرحله بعد گیربکس سرعت چرخش موتور را کاهش داد و در عوض گشتاور را افزایش می دهد. به بیان دیگر الکتروگیربکس نیروی کافی برای حرکت و کنترل دقیق تجهیزات مختلف را فراهم می کند حتی با الکتروموتور هایی با قدرت نسبتا کم.
انواع موتور گیربکس ها بر اساس ساختار و کاربردها آنها با انواع مختلفی تقسیم می شوند. در اینجا به مهمترین و پرکاربردترین الکتروگیربکس ها خواهیم پرداخت.
یکی از پر کاربردترین انواع الکتروگیربکس ها، موتور گیربکس حلزونی است. در این نوع موتور گیربکس از چرخدندههای حلزونی استفاده میشود که نسبت کاهش سرعت بالایی ایجاد میکنند. این موتورها برای کاربردهایی که نیاز به گشتاور بسیار بالا و سرعت بسیار پایین دارند، مناسب هستند. جهت خرید گیربکس حلزونی می توانید با همکاران ما در گروه بازرگانی صنعت کار در تماس باشید.
نوع دیگری از الکتروگیربکس ها که به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد موتور گیربکس خورشیدی یا سیاره ای است. در این نوع موتور گیربکس از چرخدندههای سیارهای استفاده میشود که نسبت به سایر انواع، ابعاد کوچکتری دارند و راندمان بالاتری دارند. این موتورها در کاربردهایی که نیاز به دقت بالا و کنترل دقیق سرعت است، استفاده میشوند.
یکی دیگر از انواع الکترو گیربکس های پرمصرف در صنایع، موتور گیربکس شافت موازی یا آویز است. در این نوع موتور گیربکس، شفت ورودی و خروجی موازی هم هستند. از این نوع موتورها در کاربردهایی که نیاز به گشتاور بالا و سرعت پایین دارند استفاده میشود.
پیشنهاد گروه بازرگانی صنعت کار خرید موتور گیربکس sew
موتور گیربکس شافت مستقیم یکی دیگر از انواع پر مصرف در زمینه الکتروگیربکس ها است. به بیان دیگر سادهترین نوع موتور گیربکس که در آن شفت موتور مستقیماً به شفت گیربکس متصل میشود.
الکتروگیربکس ها یا موتور گیربکس مثل سایر تجهیزات صنعتی از اجزاء مهمی تشکیل شده اند. این اجزا عبارتند از:
مهمترین مزایای استفاده از انواع الکترو گیربکس ها عبارتند از:
الکتروگیربکس یا موتور گیربکس و گیربکس معمولی هر دو دستگاههایی هستند که برای انتقال قدرت و تغییر سرعت و گشتاور استفاده میشوند، اما تفاوتهای اساسی بین آنها وجود دارد.
گیربکس معمولی یا بدون الکتروموتور دستگاهی مکانیکی است که تنها وظیفه تغییر سرعت و گشتاور را بر عهده دارد و به تنهایی نمیتواند نیروی محرکهای ایجاد کند. برای کارکرد گیربکس معمولی، به یک منبع نیروی خارجی مانند موتور احتراقی، توربین یا موتور الکتریکی نیاز است.
الکتروگیربکسها یا موتور گیربکس ها در صنایع مختلفی از جمله صنایع مواد غذایی، دارویی، بستهبندی، خودروسازی، نفت و گاز و … کاربرد گستردهای دارند. برخی از کاربردهای رایج آنها عبارتند از:
الکتروگیربکسها با تنوع مدلها و کاربردهای گسترده، از صنایع کوچک تا کارخانههای بزرگ، راه حلهای بهینهای برای انتقال قدرت و کنترل حرکت ارائه میدهند. آیندهی اتوماسیون صنعتی بدون موتور گیربکس ها قابل تصور نیست و این فناوری همچنان در حال پیشرفت و توسعه برای پاسخگویی به نیازهای روزافزون صنایع است.